Artikelen

Mobiel bellen in huis en woningisolatie

Marinus Jan Veltman publiceerde in de Prikkel van oktober 2021 een interessant artikel over wat een goede woningisolatie voor effect heeft op mobiele bereikbaarheid in huis.

De aanleiding is een uitnodiging door Austerlitz’ Belang. Er werd gevraagd een paar achtergronden over beperkte mobiele bereikbaarheid toe te lichten. Laat ik voor mezelf spreken. In heel Austerlitz kan ik – als ik buiten ben – goed bellen en appen, zelfs in het bos. Terwijl als ik bij mijzelf thuis binnen ben – Austerlitzseweg vlak bij de telecommast aan het begin van de Oude Postweg – is de verbinding zwak en slecht.

Worden bomen ziek van elektromagnetische straling?

Sylvia Sleger heeft een boekje uitgebracht “5G: een revolutie maar waar leidt die naartoe? Een ongemakkelijke waarheid in 12 informatieve artikelen + 5 tips om jezelf en je kinderen tegen straling te beschermen”. Dit is een van haar artikelen, die we hier op de site mogen zetten.

Bomen lijken steeds vaker ziek te worden en dood te gaan. Deskundigen speculeren over oorzaken als droogte, stikstofbelasting en klimaatverandering. Maar er zijn sterke aanwijzingen dat ook straling van elektromagnetische velden (EMV) een belangrijke rol speelt. Zeker is dat bomen de uitrol van 5G hinderen, waardoor massale kap dreigt.