Informatie en advies

In het digitale tijdperk communiceren we veelal via internet en telefoon. Dankzij de moderne techniek is je boodschap in een mum van tijd bij de ontvanger. Een handig hulpmiddel, maar het brengt ook nadelen met zich mee.

Sommige mensen ervaren klachten door overmatige elektromagnetische straling, de straling die allerlei apparaten gebruiken om te communiceren. De klachten zijn lastig te benoemen en bovendien zijn het klachten die bij tal van andere aandoeningen ook voorkomen. Toch is het de moeite waard om na te gaan of de oorzaak van je klachten bij straling ligt.

 

 

Klachten die mogelijk door elektromagnetische straling veroorzaakt worden zijn bijvoorbeeld: vermoeidheid, concentratieverlies, hoofdpijn, slapeloosheid, duizeligheid, huidproblemen, droge mond en ogen, verhoogde bloeddruk en hartritmestoornis, stress, angst, onrust, prikkelbaar zijn, geheugenprobleem en gewrichtspijn.

 

Mochten deze klachten inderdaad veroorzaakt worden door elektromagnetische straling, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om deze klachten te verminderen.

 

 

 

 

 

Stichting Stralingsbewust Zeist wil informatie en advies geven aan de inwoners van de gemeente Zeist over de risicovolle technologie die straling van elektromagnetische velden geeft en hoe daarmee om te gaan. Dit geldt zowel voor de straling binnenshuis (bijvoorbeeld mobiel en wifi) als buitenshuis (bijvoorbeeld telecommasten en antennes).

Als je wilt kan je je klachten over elektromagnetische straling hier anoniem melden. We vragen enkel om je postcode, zodat we de klachten anoniem kunnen doorgeven aan de gemeente.

Wij kunnen tips geven om blootstelling aan straling te verminderen. Daarbij kunnen we kijken welke bronnen en apparaten in huis voor de meeste straling zorgen en waar in je omgeving een zendmast of antenne staat die van invloed kan zijn.

Bovendien geven wij advies hoe je je zelf kunt beschermen en zonodig doorverwijzen naar de juiste hulpinstanties en -middelen. Voor een eenvoudige meting kunnen wij bij je thuis langskomen om zo de stralingsbronnen op te sporen.

 

 

Wij kunnen je doorverwijzen naar hulpverlening, VEMES-meetspecialisten, woonbiologen. En indien nodig helpen wij je met het invullen van vragenlijsten voor het landelijke meldpunt stralingklachten van de Stichting EHS, die dit landelijke meldpunt samen met de GGD’en heeft opgezet. Dit meldpunt is niet anoniem.

Contact                       

 

Je kunt contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier:

     

     

    Je kunt ons ook bellen op telefoonnummer: 06-87007898