Straling meten

Wij komen graag bij je langs om te kijken welke bronnen van straling je in je directe omgeving, zowel binnenshuis als buitenshuis, hebt.

Het betreft een eenvoudige meting van vooral hoogfrequente straling met de Cornet ED88Tplus. Dit meetinstrument geeft een indicatie van de straling en maakt het mogelijk om gericht advies te geven. Zo weet je of het nodig is om je zorgen te maken of niet.

Overal waar elektrische apparaten aan het werk zijn is straling.

Binnenshuis meten we straling die afkomstig is van mobiele telefoon, laptop, computer, wifi, mediabox, bluetooth, dect telefoon, TOON-thermostaat, slimme meter, smart TV, babyfoon, games consoles, magnetron, slimme koelkast en dergelijke.

Buitenshuis kijken we in de directe omgeving naar wifi van de buren, zendmasten en dergelijke.

Aan de hand van de metingen geven we tips hoe straling te verminderen of te vermijden en wijzen we op informatieve websites, waaronder die van Stichting EHS, die in samenwerking met de GGD’en een officieel meldpunt heeft voor stralinggerelateerde klachten (niet anoniem).

Wanneer je meer wilt weten kan je ook een officiële meetspecialist in schakelen. Daarbij kunnen wij je helpen.

Je kunt een meting aanvragen door onderstaand contactformulier in te vullen. We hechten aan anonimiteit en privacy. We willen wel graag met behulp van postcodes in kaart brengen waar de meest stralingsbelaste locaties in onze gemeente zich bevinden. Daarvoor vragen wij of wij je postcode (zonder huisnummer) mogen noteren en doorgeven aan de gemeente.

Meting aanvragen