Over de stichting

Hoe kan het dat ik me op sommige plekken beter voel dan op andere? Waarom verdwijnen sommige vogels uit gebieden waar zendmasten geplaatst worden? Wat zijn naast de voordelen van technologische ontwikkelingen de nadelen? Is het nodig om altijd maar meer en snellere technologie uit te vinden? Staat deze steeds groter wordende behoefte aan elektriciteit niet haaks op de zorgen voor ons klimaat, waarin we opgeroepen worden om onze ecologische voetafdruk te verminderen?

Stichting Stralingsbewust Zeist is opgericht door burgers die vanuit verschillende vragen en ervaringen bij elkaar gekomen zijn. We willen ons bewust worden van de verschillende aspecten en invloeden die elektromagnetische straling heeft en ons inzetten voor een gezond leefklimaat voor mens, natuur en ecosystemen.

In contact

Bovendien zijn we er om met jou in contact te komen. Via onze site willen we jou in een eerste kennismaking informeren over elektromagnetische velden en straling. Waar staan de zendmasten in Zeist? Welke soorten antennes worden er gebruikt? Welke huishoudelijke apparatuur geeft straling? Welke klachten worden gerelateerd aan straling? Wat kan je zelf doen?

Via ons informatie- en adviespunt kun je direct in contact komen met ons. Wil je weten hoeveel straling er bij jou thuis is? Wij komen graag langs voor een indicatiemeting en geven gericht advies.

Onafhankelijk

Stichting Stralingsbewust Zeist is een onafhankelijk burgerinitiatief. Dat betekent onafhankelijk van politieke en commerciële partijen en niet geïnteresseerd in het doorgeven van persoonlijke informatie aan derden.

Steun

Het werk van onze stichting wordt volledig vrijwillig uitgevoerd. Wil je een bijdrage leveren om het bestaan en werk van de stichting te steunen? Je kan onze acties steunen met een donatie. Klik hier voor meer informatie.