Links

Websites

Er is zo veel gepubliceerd, dat een volledig overzicht niet door ons gegeven kan worden. Hieronder geven we een paar suggesties, waarmee het goed mogelijk is om je te gaan verdiepen in dit veelzijdige onderwerp.

Klik op de titel van de site of op de afbeelding.

StralingsBewust.info

Stralingsbewust.info is een verzamelpunt voor informatie en nieuws over straling. De site geeft informatie over straling, gezondsheidsklachten en tips om de hoeveelheid straling in huis te beperken. Daarnaast wordt bericht over nieuws en acties. Ook is er een overzicht van actiegroepen en facebookgroepen te vinden.

Stichting EHS

Stichting EHS zet zich in voor mensen die last hebben van elektrohypersensitiviteit (EHS) of stralingsgevoeligheid. Mensen kunnen last hebben van elektromagnetische velden waarbij zij specifieke gezondheidsklachten ontwikkelen. Stichting EHS wil de bekendheid van deze klachten vergroten en bovendien mensen die ermee kampen helpen met behulp van een infolijn.

EMF-Portal

Dit platform van de Technische Universiteit van Aken verzamelt en geeft een systematische samenvatting van wetenschappelijke onderzoeksgegevens over de effecten van elektromagnetische velden (in het Engels en Duits). De basis van dit platform is een uitgebreide (meer dan 35.000) literatuur-database en samenvattingen van individuele wetenschappelijke studies.

 

5G is niet oké

5G is niet oké is een informatieve site over de effecten van 5G op de gezondheid van mens en milieu. Op de site is veel informatie en een bronnenlijst van wetenschappelijke onderzoeken te vinden en wordt doorverwezen naar verschillende gerelateerde sites.

STOPS UMTS!

StopUMTS verzamelt en publiceert informatie met als doel de bevolking te waarschuwen voor gezondheidsschade bij het gebruik van draadloze technologie. Op de site zijn onder andere artikelen en onderzoeken te vinden.

Verminder Electrosmog

Verminder Electrosmog is een actiegroep die de bekendheid van schadelijke straling wil vergroten. Ze hebben een informatiepagina en delen nieuwsberichten. Op de site heb je de mogelijkheid een petitie tegen de uitrol van 5G te tekenen en kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief.

LET’S TALK ABOUT TECH

Let’s Talk About Tech zet zich in voor veilige, humane en duurzame technologie. Op de site vind je informatie, tips, nieuws en acties.

Wireless Info

Wireless Info biedt informatie voor particulieren en scholen over stralingsbronnen als wifi en smartphones. Op hun site delen ze nieuws over dit onderwerp. Uitgangspunt van al het werk is om advies te geven over hoe men zo met technologie om kan gaan, dat de gevaren serieus genomen worden, zodat toekomstige generaties niet met een gigantisch probleem komen te zitten.

Stop5g NL

Stop 5G NL is een stichting die zich inzet om uitrol van 5G te voorkomen en te wijzen op risico’s van straling voor mensen en ecosystemen. Op de site vind je informatie en verwijzingen naar berichten in de media.

Platform Gemeenten Draadloze Connectiviteit

Platform GDC richt zich op gemeenteraadsleden die vragen hebben over (het bespreekbaar maken van) digitale connectiviteit. Je kunt je aanmelden voor een nieuwsbrief.

Antennekaart.nl

Antennekaart biedt net als Antennebureau een overzicht van aanwezige zendmasten in Nederland, gesorteerd per type straling. Daarnaast is op de site het laatste nieuws omtrent mobiele netwerken en zendmasten te vinden.

Antennebureau

Antennebureau is een site van de Rijksoverheid met informatie over straling en gezondheid, uitleg over antennes en techniek. Ook wordt er doorverwezen naar het Antenneregister, waar op een kaart alle antennes in Nederland te vinden zijn. Meer uitleg over het Antenneregister vind je op onze pagina hierover (klik hier).