Links

Wil je meer over elektromagnetische straling en velden weten? Hieronder geven we een paar suggesties. Er is zo veel gepubliceerd dat een volledig overzicht niet door ons gegeven kan worden. Met deze suggesties is het echter goed mogelijk om je te gaan verdiepen in dit veelzijdige onderwerp.

Websites

Klik op de titel van de site of op de afbeelding om naar de site gaan.

Stralingsbewust.info

Stralingsbewust.info is een verzamelpunt voor informatie en nieuws over straling. De site geeft informatie over straling, gezondsheidsklachten en tips om de hoeveelheid straling in huis te beperken. Daarnaast wordt bericht over nieuws en acties. Ook is er een overzicht van actiegroepen en facebookgroepen te vinden.

Stichting EHS

Stichting EHS zet zich in voor mensen die last hebben van elektrohypersensitiviteit (EHS) of stralingsgevoeligheid. Mensen kunnen last hebben van elektromagnetische velden waarbij zij specifieke gezondheidsklachten ontwikkelen. Stichting EHS wil de bekendheid van deze klachten vergroten en bovendien mensen die ermee kampen helpen met behulp van een infolijn.

StopUMTS

StopUMTS verzamelt en publiceert informatie met als doel de bevolking te waarschuwen voor gezondheidsschade bij het gebruik van draadloze technologie. Op de site zijn onder andere artikelen en onderzoeken te vinden.

Verminder Electrosmog

Verminder Electrosmog is een actiegroep die de bekendheid van schadelijke straling wil vergroten. Ze hebben een informatiepagina en delen nieuwsberichten. Op de site heb je de mogelijkheid een petitie tegen de uitrol van 5G te tekenen en kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief.

Platform Gemeenten Draadloze Connectiviteit

Platform GDC richt zich op gemeenteraadsleden die vragen hebben over (het bespreekbaar maken van) digitale connectiviteit. Je kunt je aanmelden voor een nieuwsbrief.

5G is niet oké

5G is niet oké is een informatieve site over de effecten van 5G op de gezondheid van mens en milieu. Op de site is veel informatie en een bronnenlijst te vinden en wordt doorverwezen naar verschillende gerelateerde sites.

Let’s Talk About Tech

Let’s Talk About Tech zet zich in voor veilige, humane en duurzame technologie. Op de site vind je informatie, tips, nieuws en acties.

Wireless Info

Wireless Info biedt informatie voor particulieren en scholen over stralingsbronnen als wifi en smartphones. Op hun site delen ze nieuws over dit onderwerp. Uitgangspunt van al het werk is om advies te geven over hoe men zo met technologie om kan gaan, dat de gevaren serieus genomen worden, zodat toekomstige generaties niet met een gigantisch probleem komen te zitten. 

Stop 5G NL

Stop 5G NL is een stichting die zich inzet om uitrol van 5G te voorkomen en te wijzen op risico’s van straling voor mensen en ecosystemen. Op de site vind je informatie en verwijzingen naar berichten in de media.

Antennebureau

Antennebureau is een site van de Rijksoverheid met informatie over straling en gezondheid, uitleg over antennes en techniek. Ook wordt er doorverwezen naar het Antenneregister, waar op een kaart alle antennes in Nederland te vinden zijn. Meer uitleg over het Antenneregister vind je op onze pagina hierover (klik hier).

Antennekaart

Antennekaart biedt net als Antennebureau een overzicht van aanwezige zendmasten in Nederland, gesorteerd per type straling. Daarnaast is op de site het laatste nieuws omtrent mobiele netwerken en zendmasten te vinden.

EMF Portal

Café Weltschmerz

In hun eigen woorden: ‘Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen. Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz.’

“Veel gemeenten willen geen 5G, maar zij staan in de kou.” (De VNG weigerde mee te werken aan dit programma, zoals alle instanties die met 5G te maken hebben tot dusver weigeren de discussie aan te gaan.) Uit het gesprek: de 2e Kamer slaapt … doet niets aan 5G. Jan van Gils met Rob Verboog en Rob van der Boom.