Klachten door straling

Het wordt steeds bekender dat de elektromagnetische straling van radio, tv, mobiel, internet en de vele huishoudelijke apparatuur invloed heeft op mens en natuur. Onmiddellijke schadelijke invloed, zoals bij de röntgenstraling door ioniserende/thermische factoren, is er niet maar langdurige blootstelling roept een geleidelijk proces van toenemende klachten op. Deze klachten worden nu ondergebracht bij de SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). Tot op heden is de omvang van deze aan straling gerelateerde klachten nog niet in kaart gebracht. De Stichting EHS is hiermee onlangs mee gestart door in samenwerking met de GGD een meldpunt in te richten.

Er zijn veel mensen die nu al last hebben van elektromagnetische straling. Zij hebben met eigen metingen ontdekt, dat er een correlatie is tussen hun vage, onverklaarbare klachten en de hoeveelheid straling op het moment dat deze klachten optreden.

Welke klachten kunnen door straling optreden?

  • Concentratieverlies, slaperigheid of juist slapeloosheid, nervositeit, geheugenproblemen, ADHD-gedrag, problemen met spreken, een licht gevoel in het hoofd, druk onderin de hersenen, jeuk van de hoofdhuid en hoofdpijn;
  • druk op trommelvlies, oorsuizingen, duizelig gevoel en overgevoeligheid voor geluiden;
  • gevoelige ogen, droge ogen, slechter zicht, druk achter de ogen en lichtgevoeligheid
  • droge mond en pijnlijke tong en irritatie van de keel/luchtpijp;
  • grieperig gevoel, koude voeten, huiverigheid en gevoel van loodzware vermoeidheid;
  • hongergevoel, er als een ‘zombie’ uitzien en voelen, onverklaarbare onrust en gestreste gevoelens en depressieve verschijnselen;
  • huiduitslag en ontwikkeling eczeem;
  • hartkloppingen, pijn in de borst, verhoogde bloeddruk en versnelde hartslag;
  • afwijkingen in DNA, verstoorde eiwitsynthese, verstoorde hormoonproductie en veranderingen in de hersen-/bloedbarrière.

Deze lijst is incompleet en niet iedereen heeft of krijgt dezelfde klachten. Bij langere blootstelling aan de straling treedt een oplopende intensiteit van klachten op. Meer informatie kan je vinden op de volgende sites: stichtingehs.nl, stralingsbewust.info en sosstraling.nl.

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag met een ervaringsdeskundige spreken, bezoek dan ons informatie- en adviespunt. Je vind een luisterend oor en helpen we je graag verder. Je kunt ons bereiken via info@stralingsbewustzeist.nl.

Advies bij Carolien Schooneveld

Je kunt ook advies inwinnen bij Carolien Schooneveld uit Driebergen. Zij is een officieel erkende coach voor mensen met stralingsklachten. Ze heeft een AGB-code en is daarmee een officieel erkende zorgverlener die vergoed kan worden door je zorgverzekering.

In haar eigen woorden: ‘Ik ontvang je graag in mijn stralingsarme praktijkruimte in Driebergen. Ik luister naar je verhaal, we bespreken jouw problemen en we bedenken samen oplossingen. Na het gesprek heb je helder welke acties je kunt ondernemen.’

Voor meer informatie kunt u op haar website terecht: www.schooneveldadvies.nl.