EMF Straling in kaart gebracht

Stichting Stralingsbewust Zeist is een project gestart om de EMF straling in kaart te brengen. Op diverse plaatsen in de gemeente Zeist worden metingen verricht. Hierbij worden telkens de kruisingen van straten gemeten. Zo wordt zichtbaar hoe het gesteld is met de stralingswaarden in de publieke ruimte.

Voor de metingen wordt gebruik gemaakt van de geijkte ‘Safe & Sound Pro II’ meter. Op iedere hoek van een kruising wordt een meting verricht. Het gemiddelde van de vier metingen bepaalt de score voor de kruising.

Met dit project draagt Stichting Stralingsbewust Zeist bij aan het wereldwijde project van emeritus-hoogleraar Magda Havas ‘Can you brag about your city’ (kun je opscheppen over je stad?). Van over de hele wereld verzamelt zij metingen. In Zeist kunnen we helaas niet opscheppen over de straling. Vooral in het zicht van antenne-installaties zijn de waarden hoog.

Omdat Zeist een groene gemeente is met veel bomen, wordt de straling snel geabsorbeerd en zijn er gelukkig genoeg plekken waar het wel goed toeven is. Maar op het Emmaplein moet je niet zijn als stralingsgevoelige. Bekijk onderstaande kaart met de laatste metingen op: https://emfkaart.nl/

Wil je ook meedoen aan het project van Magda Havas ( https://globalemf.net/), neem dan voor meer informatie contact met ons op en mail naar: info@emfkaart.nl

http://tiny.cc/straling-zeist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *